Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 09:30 - Историята на Енох, Едем и Потопа. И малко шумерската митология
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове:
1



В книгата на Мормон, свещена книга на сектата на мормоните от САЩ, има една част наречена книга на Етер. Тя разказва за народа на яретидите, които населявали Америка преди идването на европейците. Тези яретиди били потомци на Яред, който според Библията е живял преди потопа. Енох (уногондугите) е негов син, което показва, че яредите трябва да са били родствени на древните българи с общ произход. Може яретиди да означава арийци, арии. Яред с брат си и семействата им се пресели от Стария свят в Новия като преплували океана с кораби, ръководени от бога. След като населили Америка, живеели добре, но запчнали да враждуват и воюват помежду си, като се избили взаимно. Останал само Етер(между другото Етер на гр. е небе - тоест небесен), който се оттеглил от воюващите и така оцелял. Той написал тази книга на метални плочи, които били намерени по-късно и така разказът стигнал до мормоните.
Всъщност тази история е интерпретация на преданието на индианците хопи за  поизхода им. Прадедите им дошли с лодки водени от боговете им през океана от потъналата земя Каскара, допотопната земя. Преселили се в Американския континент и живели добре, но по късно започнали раздори и войни помежду си. Така се погубили. Само хопите ги напуснали, когато почнали конфликтите и се преселили на север в съвременните си земи. Така че зад мормонския Етер се крият индианците хопи  и те са потомци или наследници на легендарните яретиди. Очевидно мормоните са използвали индиански предания, които научили по някакъв начин и са ги включили в книгата си.
В книгата на Етер са описани подробно осемте кораба, с които дошли яретидите. Те били напълно покрити и затворени херметически. В тях имало светещи камъни, които били прозрачни камъни, докоснати от ръката на бога и така станали светещи. Имало по два камъка на кораб. С помощта тези камъни бог показал на яретидите и бъдещето и те го видели. Всъщност корабите са космически кораби, а светещите камъни не са светещи, а са заредени със светлина оптични устройства. Но заредени със светлина, се изтълкувало неправилно като светещи. Бъдещето видяно с помощта на камъните е бъщето витяно с помощта на технологията, но машините на времето, използващи същите заредени със светлина оптични устройства. Според една друга легенда, в ковчега на Ной също е имало светещ скъпоценен камък. Ковчегът на Ной също е бил космически кораб с оптично устройство, заредено със светлина. И двете истории за яретидите, предци на хопите и за Ной са сходни. Те разказват за хора, които са евакуирани от планетата преди нападението на СССР на Ленин(Потопа) над нацистите на земята, преди унищожителната война и върнати след това на Земята. Ноевите хора били върнати в Стария свят, а Яредовите били заселени в Америка. Така те са спасени от унищожението от използваните оръжия за масово поразяване, които засегнали и мирното население.
Прави впечатление броят на корабите, с които са били Яретидите - осем. Осем са и царете на драконите в китайската митология, те са братя и върховен цар им е Крилатия дракон. Значили ли това, че яретидите са били евакуирани и върнати след войната от корабите на осемте дракона, неправилно разбирано после, че корабите  били осем - по кораб на дракон. Дали легендите на индианците за Кецалкоатъл - Крилатия дракон не са дошли именно от яретидите или пък Кецалкоатъл е действал в Америка и там е заселил спасените от него яретиди.
Хопите идват от юг, според преданието си, от територията на Централна Америка, откъдето са преданията за Пернатия змей. Във вярванията им има силно присъствие на змии. За прародител смятат Човека-Змия, когото почитат и който щял да се завърне. (Подобно вярване имат и индианците навахо, които са близки в културно отношение на хопи и може би са го заели от тях.) Доста прилича на Кецалкоатъл. В митологията им се срещат и летящи щитове, на които летели хора - летящите чинии. Хопите са имали космически познания. Идват от Централна Америка, където цивилизацията се изродила, като започнали войни и човешки жертвоприношения - упадък отразен в митовете на хопи. Централноамериканските индианци изоставили заветите на Кецалкоатъл за добро, справедливост, мъдрост и забрана на човешките жертви. Това довело до падението им. Хопите избягали, когато започнал този процес. Така се спасили от покварата.
Според митологията на хопи преди света унищожен от потопа-Ленин имало още два свята. Те били унижожени съответно от огън и лед. Това вероято озачава напатението и завладяването на света от нацистите - нордическата раса - севера - лед и студ и от американците - огненият великан Сурт с огнения меч, съюзник или военачалник на САЩ. Може всъщност това да е било едно нападение на съюзените нацисти и американци, н после поради объркване да е разделено на две. При тези унищожениа хората, предци на хопи, били скрити в мравуняците на хората-мравки. Мравки - англ. ант, антс е от древното име на източните славяни, предци на руснаците, анти. Значи хорат били скрити в подземни убежища от руснаците от СССР, за да се спасят от оръжията да масово унищожение използвани в битката.
Митовете на ацтеките разказват, че те и толтеките, сродни на тях племена, дошли през океана с лодки от прародината си наречена Ацтлан - буквално Бялото място, а прародител и на двата народа бил Бялата облачна змия - Истак Мишкоатл. Бялото място може да означава България, името й тълкувано като бяла, бляла страна, а Бялата облачна змия - Българския небесен змей, тоест Крилатия дракон, тъй като облаците са небесни.
Пак според ацтеките имало няколко унищожения на земното човечество, Няколко епохи. Светът бил създаден от Тескатлипока и Кецалкоатъл. Първата епоха била на великани(като динозаврите исполини от книгата на Енох и Библията), а върховен бог бил Тескатлипока. Унищожена от ягуари. Ягуар, прилича на леопарт - пъстър - Съсеткия съюз, звяра стяло на леопад от Апокалипсиса. СССР унищожили динозаврите(на САЩ?) Втората епоха била доминирана от Кецалкоатъл. Унищожена е от ураганни ветрове, а хората се превърнали в маймуни (маймуни - китайци според расистите). Третата епоха била на Тлалок, бог на дъжда, и завършила с потоп.(Унищожение от Ленин). Четвъртата епоха е на богинята на водите Чалчиутликуе, която завършва с потоп и хората се превръщат в риби. Петата епоха е сегашната и ще завърши със земетресение - трусове сътресения, тоест ще има самоунищожение от политически сътресения и трусове, а не от НЛО астронавтите.
Маите също вервали че са дошли през океана с лодки, а водач на преселението бил Вотан(букв. Неизвестен). Негов символ бил змията и бил от расата на пазителите Кан(кан значи змия на езика на маите).
Те също казвали че светът бил унищожаван няколко пъти от бедствия, четири пъти.
Тези митове също потвърждават връзката с митологията на хопите, които може да са общ произход с маи, ацтеки и толтеки и произлизат от древни българи или сродни на българите племена, доведени в Америка от драконите НЛО астронавти и асимилирани от местното население, но поставили началото на тези племенакултурата и цивилизацията им.
Сред американските индианци има и други легенди да идване отвъд морето. Например южноамериканските индианци разказват, че прадедите им пристигнали с лодки в днешен Еквадор. Водел ги вожда  Наймлап. Те били направлявани при преплаването на морето от говорещ зелен камък. Наймлап не умрял, а получил крила от зеления камък и отлетял на небето. Зеленият камък вероятно е някакъв телекомуникционен уред даден на индианците от НЛО астронавтите за връзка с тях, нещо като радио. Вождът Наймлап бил прибран от космонавтите в космоса - небето.
В митовете на евреите от Библията също срещаме телекомуникационе уред за връзка с НЛО астронавтите. Моисей направил загадъчен обкован ъс злато ковчег, наричан кивот, който служел за връзка с бога. Кивотът имал отгоре нещо наречено двир - говорител. Докосването до ковчега било смъртоносно. Допрелите го умилали на място. Носачите на кивота носели специално защитно облекло, а свещенците трябвало да спазват правила на безопасност при работа с него. Предполага се, че кивотът е техническо устройство. Генерирал силно електричество и то е убивало хората. Бил е нещо като радиостанция, с която поддържали връзка с НЛО астронавтите, които ги напътствали.

Кой е Енох. Енох са уногондурите. Според Библията имало два клона уногондури, едните мигрирали на Изток, а другите били взети от бога - НЛО астронавтите. Може да са представители на Триполската култура. Тя се е развивала в северночерноморските степи от Балканите до река Днепър и е дъщерна култура на балканските земеделци. Вероятно е създадена от пришълци от Балканите. Имала е и големи селища градски тип. Била е доста развита за времето си. Тя е оказала влияние на една от китайските неолитна култура, чиято керамика прелича на нейната. Това влияние трябва да е било пренесено от хора, преселници на изток. Част от триполците заминали на Изток и някой от тях са достигнали до Китай. В Централна или Средна Азия са се заселили тези преселници и са попаднали под влиянието на Андроновската култура развивала се по същото време в Югозападен Сибир, но стигала до Алтай. Тя е смятана за иноевропейска. За това културата на прабългарите, уногондурите е като андроновската култура според археологическите находки. Триполската култура е изчезнала загадъчно. Няма следи от унищожение от война и вражеско нашествие. Предполагат, че са преминали от земеделие към номадско животновъдство, но това е малко вероятно. Земеделците от Триполста култура са си имали развито уседнало животновъдство като земеделци. Земеделците са уседнали и не стават номади, освен ако не са принудени да се преселят в неблагоприятни за замадалие райони, а украинските степи са плодородни черноземи и са едни от най-добрите за земеделие в Европа. НЛО тябва да са прибрали уногондурите триполци, както пише в Библията.
Триполската култура заедно със съседната й Ямна култура е смятана за индоевропеска. Намирала се е близо и до Централна Европа - прародината на славяните, което може би обяснява езиковата близост на българите със славяните. Произлизала е от Балканите, което обяснява близостта със траките и големия процент древнобалкански гени на българите според генетичните изследвания.

Къде се е намирал Едем. Енох-уногондурите са дошли от Балканите, както видяхме.
Според Библията през Едем течала река, която се разделяла на четири реки или ръкава. Две от тях са посочени като Тигър и Ефрат. Но това не отговаря на географията на Двуречието, защото Тигър и Ефрат са с различни извори. Всъщност райските градини са били няколко. Това са били центрове, където НЛО астронавтите са обучавали и напътствали хората, за да направляват развитието им в желаната посока. По-късно при преписите на тази история поради объркване райските градини били обединени в една. Едем е Едон, земята на едоните от долно течение на Стума. Тя се разделя там(днес в Гърция) на четири ръкава, а в древността Струма е била по-пълноводна и долното й течение е било плавателно. Тук трябва да са действали българските НЛО астронавти, защото тук са живеели предците им.
Другите райски градини са били:
Река Фисон, в земята Хавилска - р.Тиса в аварската земя. Аварите по-късно са живеели на Тиса. Източника е рескоезичен в руски понакога началното Т преминава в Ф, а Х в Г.
Река Гихон(Геон) в земята Куш - Хуан Хъ в Китай.
Река Хидекел - Хинд, Инд в Индия, Хиндустан. Объркана е с Тигър.
Ефрат(и Тигър) в Двуречието(Асирия.)

Бригите са племе от тракийски произход обитаващо областта на Централна Албания, Северен Епир и Македония - западно от Вардар и в Мигдония източно от днешния Солун. След преселението си в Мала Азия, където стават на фриги и ескспанзията на Македонското царство, малки групи бриги остават да живеят в Прилепско-Битолско-Леринското поле и около днешния Драч.
Обитавали са земите близки до тези на едоните, които живеели по долното течение на Струма, древния Едон - Едем.
Смята се че бриги идва от бряг, брег - стръмнина. може да произлизат от долината на Струма, чието име също значи стръмнина, древно название запазило се до наши дни. Бриги и струмяни може да е едон и също.
Названието българи може да е произлязло от името бриги(като звукът р преминава в л). (Бриги - българи или бриги - блъгари - Българи).
На базата на археологически проучвания някои учени (като Николас Хамънд, Юджийн Борза и др.) твърдят, че бригите/фригите спадат към лужишката култура(съществувала в къснобронзовата и ранножелязната епоха (1300 - 500 пр.н.е) в Източна Германия, по-голямата част от Полша, части от Чехия и Словакия и части от Украйна - смята се, че от нея произлизат славяните), която мигрирала към Балканите през късната бронзова епоха.
А може би лужишката култура(славяните) е дошла от Балканите и бригите са техни предшественици или сродни племена. Може би бригите са оказали блияние на формирането на славяните. Това обяснява езиковата близост между славяни, българи и траки.

Името Адам означава пръст, земя. За това погрешно е смятано, че е направен от пръст. Всъщност бил взет от Земята - бил от земен, а не от НЛО произход. Първата жена на Адам според Талмуда е Лилит. Тя не могла да се разбере с Адам, кой е по-висш. Сматала се за по-висша. За това избягала от него в Египет при дяволите. Тя се смятала за преставителка на висшата раса под влияние на нацистките идей и избягала при нацистите - Самаел-Сименс, които действали в Египет.(За това Нил и Египет не са включени в списъка на райските градини - там била нацистката зона на влияние.) Най-древна египестка писменост е близка до писмеността на балканските земеделци, балканското писмо е по-старо обаче. Това влияние издава преселение на хора от Балканите в Египет. Това са били хората на Лилит. Тя е наречена Лилит на Лили Марлен - нацисткия символ, защото отишла при нацистите. Втората жена на Адам била Ева. Тя не избягала и останала при него, за това е наричена Ева - живот, защото останала и служила на Живковите НЛО астронавти.
Тази легенда евреите са взели от шумерски източник. Тя е свързана с шумерската легенда за Нинхурсаг, Енки и Нинти.
Нинхурсаг(букв. владетелка на гористата планина - владетелка на Балкана - България, която е майка на боговете, защото в нея са създадени космическите технологии) шумерска богиня - богиня-майка  - майка на всички богове.
За да излекува болното ребро на Енки(Господар на земята - ки-земя. Съветски съюз - неправилно преведено и тълкувано като световен съюз), който изял осем прекрасни растения (Октомврийската революция - октомври лат. - 8.), които растели в блаженния, щастлив остров/страна/ Дилмун(Туле - крайния север - Сибир - Русия) и се разболял - заболели осем органа на тялото му(извращенията, грешките на комунизма - Октомврийската революция) Нинхурсаг проклела Енки и напуснала острова/България(царска) изоставя Русия понеже е комунистическа./но после се върнала(сред 9.Септември). Тя излекувала болните органи Енки(грешките и извръщенията на комунизма) като създала божества, които да ги излекуват(в България оправят грешките и извръщения на комунизма - българския комунизъм беше по-успешен и по-добър от съветския, но това се отнася главно за времето на Тодор Живков след Вълко Червенков, а и при Георги Димитров има известно облагородяване на комунизма, само че Червенков съсипва всичко и при него е много зле, както икономически, така и откъм права и свободи).За да излекува реброто на Енки, създала богинята Нин-ти(господарка на живота, но тълкувано и като господарка на реброто - ТИ - на шумерски значи живот, но и ребро, - за това погрешно е изтълкувано като лечителка на реброто) - Людмила Живкова - реформаторка и облагородителка на комунизма, възражда националнизма и национални ценности на българите, покровител на културата и т.н.  Нин-ти е богиня на живота.
 - Тази легенда е свързана с легендата за Ева(букв. живот) която била направена, родена от реброто.(Адам-земя, пръст - бъркан с господаря на Земята-Енки?) - Наречена Ева и създадена от реброто - Нин-ти, защото е била избрана, взета от Людмила Живкова-господарката, богиня на живота и останала при нея, на нея служела, за разлика от Лилит, която избягала при нацистите-Самаел-Сименс, в Египет.
Змията обаче объркала плановете на НЛО астронавтите като ги просветила в космическата познание. Змията научила хората да познавата доброто и злото - учила ги на етика, морал, добри нрави. разкрила им тайната на времето и пътуванията във времето, което може да бъде представено като дърво - стъблото е миналото, а клоните са различните варианти на бъдещето. Това е световното дърво, което е асоциирано със смокиня. В древен Египет световно дърво е смокиня, в Индия също - например в "Бхагават гита", при гермаците е ясен, защото листата му напомнят смокиновите. Защо точно смокиня. Поради неправилен превод или асоциация - дървото на бъдещето - рус. будущее - Буда, а дървото на Буда, под което постинал просветление е смокиня(първоизточникът на легендата е рускоезичен). За това Адам и Ева прикрили голотата си, тоест невежеството си - голота откъм знания, със смокинови листа - с познание за бъдещето. Според традицията плодът на познаето бил ябълка, а ябълката напомня формата на пространството на Вселената. Значи змията дала на хората познания за Вселената.
image
Моделът на пространството на Вселената.
Змията издала на хората, че НЛО астронавтите не са богове, за каквито ги смятали, а пришълци от бъдещето. За това хората престани да им се подчиняват и взели да бягат от тях. Тогава НЛО асторнавтите изгонили просветените хора от райската градини, за да не разпостраняват познанието и неподчинението сред останалите и да не объркват плана им за направляване на културното и цивилизационно развитие.
Змията вероятно е Кецалкоатъл, Пернатата змия, Змията-птица, Крилатия дракон, който просвещавал хората, учил ги на добро, мъдрост, справедливост и други полезни неща.
Адам имал според една легенда сапфирена книга, дадена му от бога, от която научил много неща. Когато го изгонили от рая му я взели, но после му я върнали. Това трябва да е бил преносим компютър, нещо като лаптоп или таблет, чийто екран напомнял сапфир, поради синкавия си цвят. Може това нещо да му е било дадено от НЛО астронавтите, но в него да нямало забранена информация, обаче може да е било дар от змията с цялото необходимо познание вътре, но това нейно благодетелство било неудобно за проповедниците, които опитвали да представя своя бог като добър, а змията за лоша, за това представили книгата като дадена от бога.

Родословието на Адам и Ева е родословие на степните или на прозлезлите от степите народи, защото Адам и Ева са били изгонени от райската градина в по-суровите степи, където земата ражда тръни и бодили.
Както средва:
Сит - сармати
Енос - хуни
Каинан - кимери
Малелеил - Маджари( при превода и преписа в древността объркано с малки -мали)
Яред - арии, арийци
Енох - Уногондури
Матусал - Масагети
Ламех - латинци
Ной -немци, германци.
Другото родословие, на Каин, е дублиращо първото. Явно е взето от друг източник и смесено с първото.
Каин - които носел белег знак за смърт - индийските арийци, които си слагат знак от пепел или плах на челото като знак напомнящ за смъртност - всички ще станем на прах. Арийци е объркано с нацисти-германци, които убили евреите - Авел. А знакът за Каин за смъртност е взет за знак за отмъститерност и смъртоностност на нацистите. По-късно германци пък е объркано с кимерийци - гимиру или гомер на евреиски. За това е наречен Каин - от кимерийци.
Енох - уногондурите - и тук е представен като син на арийците. Произходът на българите е индоевропейски.
Ирад(Гаидад) - хурити и хети
Мехиаел(Малелеил) - маджари
Матусал - масагети
Ламех ( латинци - римляни) имал две жени: Ада, от която има синове Явал, баща на живеещи в шатри скотовъдци и Ювал, баща на музикантите. А от жена си Цила Ламех има ковача Тувалкаинан(Товел) и сестра му Ноема. Всъщност в оригинала е било казано, че латинците(Рим) влатеел Ада(земята) на Явал - Атила(който е владетел на хуните номади, а земята му е Панония или днешна Унгария) и на Ювал - Орфей, музикантът от Тракия. Също така римляните владеели част(Цила?) от Германия - нем. Дойчланд(Тувалкаинан, Товел), немците(ноема), а германците са техническа нация - ковачи. За Ламех е казано, че се отмъщава десетократно повече, от колкото за Каин. Дали е казано, че римляните били по-лоши и отмъстителни от нацитите (евреите доста са изпатили от Рим) или латинци и сбъркано с Ленин и ленинстите, които са представени като по-лоши от нацитите.
Ной-немците заедно със Сим-семити, Хам-хамити и Яфет-индоевропейци са евакуирани с космически кораби преди Потопа-нападението на СССР на Ленин. Евакуирано била мирното население, за да не пострада по време на войната. После било върнато на Земята. След Потопа изгряла пъстроцветната дъга и това било знак, че нов потоп няма да има. Пъстрата дъга символизира интернационализма. Той е причината за разрива между между интернационалистите от СССР и драконите националисти. А на СССР без подкрепата драконите силите не им достигали да надделеят над останалите НЛО астронавти и да завладеят Земята, както и не могли да я задържат тогава след "Потопа", когато са я били завладели с помощта на драконите. За това докато има дъга, докато СССР е интернационалистически, планетата няма да бъде завладявана от комунистите.

Да се върнем за малко на шумерската митология. Баща на боговете бил Ану - небето, изразяващо космоса. Двамата най-главни богове синове на Ану са Енки(СССР) и Енлил - господар на заповедта, тоест командир. Това трябва да е командир Ащар - Луцифер - Водан(онзи който заповядва). Енки и Енлил Били главните съперници за власт над Земята. Те водили тежка борба по между си. Нацистите на Луцифер-Ащар воювали с комунистите от СССР. Енлил бил върховен бог. Но бил заточен за известно време в подземния свят, защото изнасилил богинята Нинлил(господарката на заповедите - неизвестна командирка) - нацистите са насилници. Другите НЛО астронавти ги прогонили за известно време от Земята. Нинлил обаче отишла после при Енлил и станала негова пратньорка, имали син Нана, бога на войната. Вероятно Нинлил е съпругата на Водан Фриг - ФРГ, за това и е "командирката" - "съпруга" на командира. Те отначало може да са били в конфликт нацисти срещу демократи, но в последствие се обединили като германци и с общ интерес - успех и победа на Германия. Енлил се смята за причинител на бедствия на хората, защото го ядосвали с вдигания от тах шум. Нацистите мразят нисшите раси - по-голямата част от човечеството.
Енки също стопанисвал земята по някое време. За разлика от брат си Енлил бил градивен. Направил добрини на хората, култивирал земята и научил хората на много полезни неща. СССР са по-благосклонни към човечеството от нацистите като цяло.
Акадите наричат Енки Еа - чийто дом е водата - Ленин кръстил се на река Лена - речният.
Инана - също Нинана(при акадите Ищар), богиня на любовта и войната, вероятна етимология на името - владетелка на ветровете - което може да идва от владетелка на бурите - бургар, бургари - българи - неправилно произношение и превод. Вероятно преданието за нея е от друг източник и за това се дублира с Нинхурсаг - България. Инана е шумерска богиня на плодородието, плътската любов, битките и раздора, господарка на планетата Венера. Според легендата тя се венчала за Думузи (шумерски - истински син), бог на пастирите, който бил убит обаче от Мардук, защото изнаслил една богиня. Инана слязла в подземния свят на мъртвите, за да върне любимия си Домузи, но владетелката на ада й отнела нейните одежди, амулети и талисмани, даващи и вълшебна сила. Нарая чисто гола тя я убила. След това на земята настанали тежки времена. Любовта, размножаването и плодородието изчезнали. Накрая със застъпничеството на боговете Инана и любимия й Домузи били съживени и върнати в царството на живите. Домузи е Тодор Живков, който е смятан за овчар, поради селско-овчарския си произход. Наричан е щастливото овчарче. За това е представен като бог на пастирите. Живков е Домузи - "истински син", защото е смятан истински син на комунизма - неговият комунизъм беше по-добър от много комунистически системи, на първо място Съветската, после на други соцстрани като Полша и други. При него народът живееше относително добре, имаше просперитет и добър жизнен стандарт. За това е системата му е смятана за истински комунизъм, който се грижи да добруването на хората, а не като съветския, който беше много по-лош и в СССР народът живееше зле, имаше недостиг на много стоки от първа необходимост - храна, облекло и други. Икономиката им куцаше. Българите обичаха Живков заради добрия живот при него.
Мардук(син на ярката могила - могила - гроб, надгробна могила - Горбачов) свали Живков. България след падането на комунизма изпадна в дърбока иконмическа криза - слизането в ада, беше разорена, загуби богатствата си и народът оголя. Стана много зле. Просперитетът, производството, икономиката се сринаха и изчезнаха. Според тази легенда на накрая Инана и Домузи се върнали, тоест върнал се е комунизмът, живковизма. Дали това е станало в друг вариант на времето различен от нашия или предстои да стане в бъдеще не може да се каже. Не знаем кога се е възродил комунизма в България и възможно ли е това да стане в бъдеще.
Мардур вече изяснихме, че е Горбачов. Той е главен бог във  Вавилон. Основни символи на бога са брадва и драконът Мушхуш. Божество на есенното слънце, на заклинанията и предсказанията. Вавилонците го почитали като върховен бог. Явно са били привърженици на демокрацията. Според техния мит Мардук станал господар на боговете, след като победил и убил чудовището Тиамат, разсякъл тялото й и от него създал света. Горбачов премахна комунизма, комунистическата диктатура. Разтури Съветския съюз и соцлагера - разсичането на тялото - разпадане на СССР и соцлагера. От бившите соцстрани възникна новия капиталистически и демократичен ред - новия свят. В борбата срещу Тиамат на Мардук помогнали неговите ветрове - всъщност така наречения вятърът на промяната. Това също потвърждава идентичността на Мардук с Горбачов.
Вижда ме, че в древното Двуречие е имало привърженици на различни политически системи - нацизъм, демокрация, комунизъм и на различните НЛО астронавти - нацисти, американците с Алианса, СССР, комунисти. Те почитали съответните богове - астронавти или политици от бъдещето.




Тагове:   НЛО,   Славяни,   българи,   потоп,   едем,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 83682
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031