Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2015 10:25 - Каталитичен двигател на свободна енергия
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.01.2018 09:22


Има съобщения за разработени катализатори, които разлагат водата при нормална темперетура. При това обаче се поглъща топлинна енергия от околната среда. Получените водород и кислород може да се използват за гориво и да се получи пак вода. Проблемът е, че платината, използвана за тези катализатори, е много скъпа. Докато не намерят по-евтини катализатори, няма да поже да се използват масово подобни двигатели. Те са практически вечни и използват топлината от околната среда, което е форма на свободна енерия, но не е черпене на енергия от нищото, тъй като катализатора променя или понижава темперетурата на разлагане на водата, но не и количеството топлина поглъщана при реакцията. Това разлагане на водата става за сметка на топлина вземана от околната среда.
Термокаталитична електролиза. Възможно е въпросните устройства да работят на приниципа на термоелектролизата, при която става разлагане на водата по комбиниран метод на електролиза и термично разлагане. Обикновената високотемперетурна електролиза се прави, като в нагрята до много висока темперетура водна пара се пуска електрически ток. Така разлагането на водата става с помощта на енергията на електричеството и топлинната енергия. Високотемперетурната електролиза е по-ефективна от обикновената електролиза, изразходва по-малко енергия и е с по-голям коефицент на полезно действие.
При каталитична термоелектролиза се използва катализатор, който понижава темперетурата на разлагане на водата, така че нуждата от нагряване до високи темперетури отпада, но се взема топлина от околната среда. Така разходът на електроенергия за разлаганета на водата намалява. Можем да изразходваме по-малко енергия, отколкото получаваме при изгарянето на получения водород и кислород. Така използваме свободна енергия. Излишъкът от енергия е за сметка на взетата от околната среда топлина.
При каталитичната термоелектролиза трябва да се използва катализатор електрод, за да се комбинира електролизата с термичното каталитично казлагане на водата. Електродът трябва да изпълнява ролята и на катилизатор.
Какви са катализаторите подходящи за целта. Вероятно на първо място платина. Може би може да се използват и метални окиси. При така нареченото каталитичното горене например става окисление на гориво и кислород на повърхността на катализатор и се отделя топлина. Става горене без пламък. Тази технология се използва за специални нагреватели в техниката. Катализаторите използвани при този процес са платина или метални окиси. Но процесът на окисление е обратима реакция. Може да стане и разлагане с поглъщане на топлина. Така че може би е възможно с метални окиси или други катализатори да се замени скъпата платина. При теромоелектролиза катализаторът е и електрод едновременно, за това трябва да е проводник. Как можем да постигнем това. Или ако се намерят подходащи полупроводникови катализатори, примерно метални окиси полупроводници, или се изнамерят подходящи сплави за катализатор, или ако се използват финно диспергирани метални окиси и проводник, метал или въглен, или частично оксидиран метал за катализатор-електрод.
Синтетични горива. Вероятно е възможно да разлагаме с катализатори или термокаталитична електролиза вода и въглероден двуокис във формата на газ или разтворен във вода до съответно водород и кислород от водата, а  въглеродния двуокис до въглероден окис и кислород. Така можем да получим въглероден окис и водород, а сместа от водород и въглероден окис се нарича синтезгаз, защото от нея с подходящи катализатори при подходящи условия може да се синтезират и получат въглеводороди, от които пък може да се получи течно гориво като бензин, керосин или дори газ метан, който пък е природния газ. Така можем да произвеждаме течни и газови горива от вода и въглероден двуокис. С това можем да решим проблема с горивата, а и ще затворим цикъла на изгарянето и възстановяването им. Така ще решим проблема с увеличаването въглеродния двуокис от изгарянето на изкопаемите горива, водещ до парников ефект и затопляне на климата, който е опасен за Земята.
Катализатори разлагащи водата от древността. Има намерени котли от древен Китай, намравени от метална сплав, вероятно бронз, в които, ако се налее вода, тя започва да отделя мехурчета все едно кипи. Тези самоврящи, в които водата завира без да се награвя, може да са всъщност катализатори или да съдържат катализатор разтворен или диспергиран в метала, сплавта, който катализатор разлага водата при стайна темперетура. Как са открили тази технология древните не е ясно. Може да е останала от древна високоразвита цивилизация или да е дадена от НЛО астронавтите. Жалко е, че тези китайски котли не са изследвани, защо това явление може да крие огромна полза за човечеството. По пък и липсата на изследвания може да се обясни с тайния натиск от световната конспирация, която се стреми да запази енергийния монопол чрез контрола над горивата и енергийните източници, който е източник на голяма власт - политическа и икономическа.
Съобщава се за създадени устройства използващи водата като гориво, разлагащи я вероятно с катализатори, които са достатъчно евтини за масово производство, но не допунати до употреба и погребани от енергийната мафия. Например един български изобретател бе открил как да използва водата за гориво, но беше убит и изобретението му покрито. Поне такава е мълвата.
Световната енергийна мафия - монопол, който е много могъщ и е част от световната финансова олигархия на корпорациите на малцината супербогати магнати, е пречка и опасен враг за всички подобни открития и изобретения, даващи евтина и достъпна енергия.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 83689
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031