Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 09:08 - Разширяването на Вселената, неопределеността и константата на Планк
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2016 09:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пространството е неопределеност. То се получава от нищото. Има безкрайно много нищо и то дава неопределеност, защото нула умножена по безкрайност дава неопределеност. А неопределеността вече е нещо. Пространството е неопределеност и това обяснява квантовата механика. Размерът на пространството е размер на неопределеността. Константата на Планк, която определя съотношението между пространствената неопределеност и масата на частиците, зависи от крайния размер на пространството. Тъй като тя не се променя, следва и че размерите на пространството не се променят, Променила се се малко само веднъж преди 8 милиарда години, което се наблюдава от астрономите, тъй като от далечни разтояния до нас достига светлина излъчена по това време. Тази промяна може би се дължи на промяна на размера на пространството. Каква е причината за промяната не може да се каже. Пространството е неопределено и може би може да променя размера си спонтанно, защото е неопределеност.
Вселената се разширява. Разширява се материята нея - галактиките се разбягват. Заедно с материята  се разширява и пространството, в което се намира тя, защото е то е сподвижно на материалните обекти. Заради разширението на пространството се наблюдава отдалечение на далечните галактики със скорост по-голяма от светлинната, без да се нарушава Теорията на относителността. Общите размери на пространството не се променят. Това показва, че разширението на вътрешните области на пространството предизвиква свиване на външните и крайния размер на пространството не се променя.
Промяната на константа на Планк, отразяваща промяната на размерите на пространството, може да е станала, когато фронтът на разширяващото се от Големия взрив пространство е стигнал до края на Вселената и се е сблъскал на края. Това породило леко изменение на размера на пространството по причина на този сблъсък. По-сетнешни изменения няма, защото няма и изменения на пространството.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 84078
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930