Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 09:53 - Дошъл ли е еврейският Месия
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако разгледаме внимателно старозаветните пророчества за Месията и неговата епоха, ще видим, че те са изпълнили.
Старият завет обещава, че евреите ще се съберат и държавата им ще бъде възстановена. Техният господ-САЩ ще владее света, а те ще са негови служители и така ще владеят и те света. В САЩ еврейското лоби е доста силно, главно заради евреите финансови магнати. Обещан е месия от Давидовия род - Йесеевия, всъщност има объркване на Ю Ес Ей - USA - САЩ с Йесей - родоначалника на Давидовия род. САЩ ще възстановят Израел и ще завладеят света, а не цар от давидовото коляно.
Обещана е  епоха на мир, това е краят на Студената война. Хората вече няма да се учат на война. От копията ще се изковат сърпове, а от мечовете плугове - старото съветко оръжие беше претопено за старо желязо. Месията ще управлява народите с желязна тояга и те ще се строшат като грънци. Горбачов - гърбач, тояга - той управлява народите на соцлагера и СССР, разруши комунизма - те се строшиха наистина като грънци.
Репресираните и дисидентите ще бъдат реабилитирани - неправилно разбрано като възкресение на мъртвите.
За месията е казано и че ще бъде причислен към разбойниците - дисидентите бях смятани за престъпници срещу комунистическия строй, но той щял да бъде погребан с почести - идването на Горбачов - гроб, който загроби, погреба комунизма и дисидентите дойдоха на почит след промяната.

Нека разгледаме като пример книгата на Исая - какво е пророкувала.

В гл. 11. се говори за месията от Йесеевия род. Казва се и че подчини езичниците 11:10 и ще събере израилтяните 11:11. Ще настъпи период на мир и демокрация. Вълк-нацистите ще живее с агне11:6.Теле, вол(капитализма) ще бъдат заедно с лъвче(България) - България, най-верния приятел на СССР, ще стане капиталистическа. 11:7 - Крава ще пасе с мечка(Русия ще стане капиталистическа), малките им ще лежат заедно, лъвът ще пасе слама като вола - България ще е капиталистическа. (65:25. Вълк и агне ще пасат заедно, и лъвът ще яде слама като вол, а за змията прахът ще бъде храна: те не ще причиняват зло и вреда по цялата Ми света планина, казва Господ. - Змията - китайския дракон - комунистически Китай не ще бъде протиник на Запада и капитализма, ще живее в мир стях.)
Но има и предупреждение, че победана над комунизма не е окончателна победа.
14:29-32 - не се радвай земьо Филистимска(Филистимците са пришълци от Европа, живели на запад от израилтяните - тоест става дума за Европа), че е съкрушен жезълът, който те поразяваше, от защото от змийния корен ще излезе аспида, и плодът й ще бъде хвъркат змей(Драконът е символ на Китай - Отнася се за възхода на Китай). Тогава най-бедните ще бъдат нахранени, и немотните ще си почиват в безопасност; а твоя корен с глад ще уморя, и той ще убие твоя остатък(Бедният Китай ще забогатее, а Европа и Западът ще изпаднат в икономическа криза). Ще се раздробиш ти, цяла земьо Филистимска; защото от север иде дим, и няма изморен в техните пълчища(Европейският съюз ще се разпадне под натиска на възраждащия се национализъм и нацизъм - северът - нордическата раса на нацистите). А какво ще обадят вестителите народни? - Това, че Господ е утвърдил Сион(всъщност Син, Чайна, Китай, объркано с хълма край Йерусалим Сион), и в него ще намерят убежище сиромасите от народа Му.
26:19-21 - мъртвите ще възкръснат(реабилитацията на репресираните). Ще има наказание за репресиите  и престъпленията на комунистическия режим ще бъдат разкрити - защото ето, Господ излиза от жилището Си да накаже жителите земни за тяхното беззаконие, и земята ще открие погълнатата от нея кръв и вече няма да скрие своите убити. 27:1 - В оня ден Господ ще порази със Своя тежък, голям и як меч левиатана - право бягащия змей, и левиатана - лъкатушния змей, и ще убие морското чудовище(Ще бъдат поразени и твърдолинейния комунизъм и опитите за реформи-перестройка - левиатан - ленинизъм).
30:1-7
1. Горко на непокорните синове, казва Господ, които правят съвещания, но без Мене, и сключват съюзи, но не по Моя Дух, за да прибавят грях към грях:
2. без да попитат устата Ми, отиват в Египет, за да се подкрепят със силата на фараона и да се укрият под сянката на Египет.
3. Но силата фараонова ще бъде срам за вас, и прибежището под сянката на Египет - безчестие;
4. защото князете му * са вече в Цоан, и пратениците му са стигнали до Ханес.
5. Те всички ще бъдат посрамени заради народа, който е безполезен за тях; от него не ще има ни помощ, ни полза, - но срам и стид.
6. Натоварени животни отиват към юг, по земята на гнета и утеснението, отдето излизат лъвици и лъвове, аспиди и хвъркати змейове; те носят върху гръба на осли своите богатства и върху гърбиците на камили - своите съкровища към народ, който не ще им принесе полза.
7. Защото помощта от Египет ще бъде напразно и без полза; затова Аз им казах: тяхната сила е да седят спокойно.

Египет, където евреите били в робство, е идентифициран с Германия, където евреите бяха в концлагери, а фараонът е идентифициран с фюрера - вожда на нацистите. Това пророчество се отнася за България, земята която ражда лъвове и хвъркати змейове(Крилатия дракон е българин, както вече изяснихме, лъвът е символ на самата страна) и е земя на гнет и утеснение - намира се в икономическа криза. Българите ще влязат в Европейския съюз, доминиран от Германия и ще се уповават на европейската помощ, но тя няма да им помогне. Донасяните богатства, европейските помощи и финансирания, няма да допринесат полза за истинското икономическо развитие и благосъстояние на България. Поне така е според библейското пророчество. Но все пак имат основания тъй като от началото до сега европомощите не са донесли съществена полза и посперитет.
30:19-26
Спасението, прогресът и благоденствието ще е в Китай - Син, объркано със Сион - хълм над Йерусалим. В Китай ще има благодентвие и възход, богатство.
Китай се наричан Син, например от там идва терминът синология - наука за Китай, китаистика.
30:27-33
Но Русия - СССР, объркано с Асур, ще бъде поразена и победена. Но тя има много гориво Тофет - Тувал - Туле - крайния север - Сибир. 31:8 И Асур ще падне не от човешки меч, и не човешки меч ще го премахне, - той ще избегне от меча, и момците му ще минат под данък. - Няма да бъде поразена Русия с война, с оръжие, а по мирен начин.
Гл.34
Всичките народи и цялото им войнство - това е Съветкия Съюз, не само е многонационален, но е превеждан погрешно като Световен Съюз. Съветския съюз ще бъде поразен.
Едом - Едон, едоните, тоест българите - те също ще паднат.
Земята на Русия ще запустее. Само от нефт и газ ще се издържа. Запустението е икономическата криза, спирането на производствити и промишлеността след падането на комунизма. 34:9-10. И реките му ще се преобърнат на катран, и прахът му - в сяра, и земята му ще бъде запален катран: няма да гасне ни денем, нито нощем; и димът й вечно ще възлиза, от рода в род ще остава запустяла; во веки веков не ще мине никой по нея;
34:15. Там ще свие гнездо хвърката змия, ще снася яйца, ще мъти малки и ще ги събира под сянката си; там и ястреби ще се събират един с други. - Но над опустошения комунистически лагер ще се издигне китайския комунизъм - китайския дракон - хвърката змия. Ще се надигнат и ястреби - военолюбци - вероятно Путин и хората му, които държат твърд курс, потивопоставят се на Запада и се въоръжават.
Гл.42
42:1-3 Месията ще е кротък, ще действа с мир. - пречупена тръст няма да строши, и тлеещ лен няма да угаси; ще произвежда съд по истина; Говачов беше хуманен, демократ и миротворец.
42:16. и ще поведа слепите по път, който те не знаят, ще ги водя по незнайни пътеки, тъмата ще направя светлина пред тях, и кривите пътеки - прави: ето какво ще направя Аз за тях, и няма да ги оставя.
42:19. Кой е тъй сляп, както е Моят раб, и глух, както е Моят вестител, когото проводих, кой е тъй сляп, както е възлюбеният, тъй сляп, както е рабът Господен?
Те обаче - Гобачов и комунистическите ръководители и апаратчици, които го следват, ще са слепи и глухи - заблудени. Ще вземат тъмнината за свелина(лошото за добро, заблудата за истина) и кривите пътеки за прави(погрешния път за правилен). Ще направят сериозни грешки заблудени от Запада. Ще разрушат комунизма. Ще съсипят икономиката и индустрията. Ще сринат СССР и социалистическия лагер - най-великата империя в историята може би след Чингиз хан. Ще загубят своята власт и влияние. Така че тези редове съдържат неприкрита критика към действията на перестройчиците, които вместо да реформират системата като китайците, направили много успешни реформи и постигнали икономически възход, просто я разрушиха и съсипаха.
51:3 Тъй, Господ ще утеши Сион, ще утеши всичките му развалини и ще направи пустините му като рай и степите му - като градина Господня; радост и веселие ще бъде в него, славословие и песнопение. - Китай(Син) който беше много беден, ще замогне и там ще стане рай.
Гл.52
Сион-Китай ще се въздигне.
13. Ето, Моят Раб ще благоуспее, ще се въздигне, ще се възвиси и възвеличи.
14. Както мнозина бидоха смаяни, гледайки на Него - толкоз ликът Му беше обезобразен повече, отколкото на всеки човек, и видът Му - повече, отколкото на синовете човешки, -
15. така Той ще смае много народи; царе ще затворят пред Него устата си, защото ще видят онова, за което не им е било говорено, и ще узнаят, каквото не са слушали.
Китай ще преуспее и ще смае всички с успехите си. А преди това неговият комунизмъм бе по-уродлив от другите комунистически системи(визира се провалилата се икономическа политика на Големия скок и най-вече извращението на Културната революция, която засяга тежко интелигенцията на страната и изобщо има много негативен ефект). За това е казано, той е бил обезобразен повече от другите човеци.
Културната революция за пояснение е масово гонение срещу интелектуалци и партийни кадри с обвинения, че са проводници на буржоазно влияние и били заплаха за комунизма, защото можели да възстановят капитализма. Също така били унищожени много културно-исторически ценности, защото били обявени за класови. Културната революция е инициирана от Мао Дзедун и провеждана между 1966 и 1976 година.
Гл.53
Отнася се за дисидентите.
2. Защото Той изникна пред Него като младочка и като израстък из суха земя; няма в Него ни изглед, нито величие; ние Го видяхме, и в Него нямаше изглед, който да ни привлича към Него.
3. Той беше презрян и унизен пред людете, мъж на скърби и изпитал недъзи, и ние отвръщахме от Него лице си; Той беше презиран, и ние за нищо Го не смятахме.
Дисидентите изникнали от простолюдието. Те са презирани по време на комунизма.
4. Но Той взе върху Си нашите немощи и понесе нашите недъзи; а ние мислехме, че Той беше поразяван, наказван и унизяван от Бога. - Дисидентството е породено от недъзите, пороците е грешките на комунизма, а е смятано за дело на Америка(бога).
6. Всички ние блуждаехме като овци, отбихме се всеки от пътя си, - и Господ възложи върху Него греховете на всинца ни. - Комунистите бяха заблудени и се бяха отбили от правия път.
7. Той бе измъчван, но страдаше доброволно и уста Си не отваряше; като овца биде Той заведен на клане, и както агне пред стигачите си е безгласно, така и Той не отваряше уста Си.
8. От затвор и съд Той биде грабнат; но рода Му кой ще обясни? защото Той бе изтръгнат от земята на живите; за престъпленията на Моя народ претърпя смърт. 
Дисидентите бяха преследвани, съдени, затваряни и измъчвани.
9. Отредиха Му гроб със злодейци, но Той биде погребан у богатия, защото не бе сторил грях, и в устата Му нямаше лъжа.
- Дисидентите са обявени за престъпници, но капиталистите, богатите, ги взеха под крилото си.
10. Но Господу биде угодно да Го съкруши, и Той Го предаде на мъчение; а кога душата Му принесе умилостивна жертва, Той ще види дълговечно потомство, и волята Господня успешно ще се изпълнява чрез Неговата ръка.
11. С доволство Той ще гледа подвига на душата Си; чрез познанието, което ще имат за Него, Той, Праведникът, Моят Раб, ще оправдае мнозина и греховете им върху Си ще понесе.
Дисидентите ще видят победата над комунизма. Усилията им ще се увенчаят с успех.
12. Затова Аз ще Му дам дял между великите, и със силните плячка ще дели, задето душата Си на смърт предаде, и към злодейци биде причислен, когато между това Той понесе върху Си греха на мнозина, и за престъпниците стана ходатай.
Дисидентите ще получат участие във властта и политиката след промените, за дето бяха преследвани, репресирани и застъпници на противниците на режима(престъпници и злодейци). Те ще вземат властта като противници на комунизма.
Както виждаме библейските пророчества от Стария Завет са се изпълнили и старозаветният месия е дошъл. Ние живеем в предсказаните месиански времена.


Тагове:   НЛО,   Месия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 83685
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031