Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2016 09:31 - Какво бъдеще ни очаква
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 386 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече разгледахме няколко прогнози или пророчества за бъдещето. но това са само няколко варианта на евентуалното развитие на нещата. Какви са възможностите.
Човечеството може да се самоунищожи като изчерпи ресурсите на планетата. А и замърсяването на околната среда ще си каже думата.
Друга възможност е самоунищожение с ядрена война. Такива пророчества разгледахме. Ядрената война ще унищожи само воюващите - Великите сили и техните съюзници. Няма да засегне голяма част от Третия свят. Освен това ядрените бомби ще унищожат само големите градове. Селата и фермите ще останат.
За да се увеличат разрушенията, ядрените бомби се взривяват на няколкостотин метра, до няколко километра над земята. Затова прахът, изхвърлен в атмосферата, е много малко и ядрена зима поради затъмняването на слънчевата светлина няма да настъпи. Също така вдигнатия прах ще падне сравнително бързо на земята. Освен това човечеството вече е преживяло едно голямо изхвърляне на прах в атмосферата - изригването на Кракатау през 1883. Климатичния ефект е бил нищожен и за съвем кратко време.
При радиацията обаче нещата са по-различни. Плутониевите и особено термоядрените бомби са конструирани така, че да максимизират отделената енергия, а не радиацията. Затова например в Нагасаки е можело да се живее две години след експлозията. Неутронните бомби от друга страна са направени да поразяват с радиация, но пък имат много малък обхват, за да има голям ефект от тях. Там, където е паднала неутронна бомба, 10-15 години  ще има радиация, докато стане пак годно за живеене.
Остават кобалтовите бомби с радиоактивния кобалтов изотоп кобалт-60, който излъчва гама лъчи и е с период на полуразпад 5,27 години. След 16 до 20 години поразеният район би могъл да бъде отново обитаем. Кобалтовите бомби са най-унищожителните, но пак ще поразят само воюващите страни и то зоните около големите градове, които ще са поразени от бомбите.
Във всеки случай воюващите при ядрена война ще бъдат до голяма степен унищожени, след тежките поражения от войната вече няма да са повече Велики сили  и всякакви надежди за световното им господство ще рухнат. Тогава НЛО астронавтите, които разчитат на земните си държави да завладеят света, ще трябва да се откажат и може би ще постигнат компромис с другите си съперници в космоса. Може би на Земята ще се установи колективно управление на НЛО астронавтите, за каквото говорехме и преди. Космическата изолация, която е наложена сега, ще бъде пркратена. Тогава ще настъпи космическата ера на Земята и тя ще бъде на космическите цивилизации.
Има и други възможности за бъдещето на човечеството. Например развитието на изкуствен интелект. Ние не знаем как би се отразило това. Може човечеството постепенно да бъде заменено с мислещи машини или може би не. Може подобно развитие да има и при появата на интелигентни ГМО като помощници и заместници на човека.
Възможно е човечеството да бъде унищожено не по своя вина, а от някакъв природен катаклизъм. Това няма как да знаем.
Най-благоприятен за човека е варианта да се открият и овладеят космическите технологии за далечни междузвездни полети и други. Дали обаче ще стане така. Има сили, които са заинтересувани това до не стане и възпират тайно прогреса в тази област. Все пак има и оптимистични пророчества. Известната ясновидка Ванга пророкува, че след около 200 години човечеството ще осъществи контакт с извънземен разум. Унгарска апаратура щяла да го осъществи. За сега човеството е в космическа изолация и извънземните не контактуват с нас. Или ситуацията ще се промени и те ще влязят в контакт с нас, или ще бъдат открити космическите технологии за далечни полети, които ще позволят срещата ни с други космически цивилизации. Във всеки случай това пророчество обещава идването на космическата ера на Земята. Ако сами не открием космическите технологии, извънземните, контактуващи с нас, ще ни ги дадат. Все пак пророкуванено е унгарска апаратура да осъществи контаткта, което предполага, че космическите технологии ще бъдат открити от земляните, вероятно от унгарците и така ще се стигне до контакти с извънземни.  Както и да е, това обещава едно светло и хубаво, фантастично бъдеще, но дали ще се осъществи само времето ще покаже.


Тагове:   НЛО,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 84186
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930