Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2016 09:23 - Космическата изолация на Земята - други варианти
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
1



Друг вариант за космическата изолация на Земята, поради която извънземните не влезат в официални контакти с нас, е доктрината за ненамеса в развитието на друкгите цивилизации. Това е трудно разбираемо за нас. Намесата на по-развити цивилизации в развитието на по-изостаналите едва ли би било толкова неблагоприятно. Бихме очаквали разумните същества да оказват помощ на другите разумни същества, ако това не им пречи или ги заплашва по някакъв начин. Например ако те биха се превърнали в потенциална заплаха за другите поради агресивността си. Възможно е, обаче извънземните по някакви свой съображения да не се намесват в развитието на другите цивилизации и да не дават на другите да го правят.
Има и други възможности. Като пренаселването на Вселената. Ако космическите цивилизации са твърде много, те не биха искали останалите да овладеят космоса и той да отеснее още повече. За това не биха контактували с нас на официално равнище, за да не получим космически технологии. За сега липсват индикации за пренаселеност на космоса. Напротив, в него може би има доста свободно място.
Постчовешка цивилизация. Тя би могла да е дошла от бъдещето и да обитава космоса. Те биха искали да завладеят или да наследят Земята. За това биха водили човечеството не към овладяване на космоса, а към онова бъдеще, в което ще бъде наследено и заместено от постчовешката цивилизация. Тя би могла да бъде машинна, от интелигентни машини или от генетично модифицирани хора. Би могла да е от други интелигентни генетично модифицирани същества. Също така постчовешката цивилизация може да е от естествено еволюирали интелигентни същества след изчезването на човешката раса или появили се като нейни конкуренти.
Има още един вариант за причината за космическата изолация на Земята. Това е извънземен експеримент с нас. Извънземните ни наблюдават и експерименрират с нас. За това ни държат в изолация. Не искат екпериментът им да бъде нарушен. Освен това, ако земляните овладеят космическите технологии, няма да могат да си правят повече опити с нас. дали са ни създали с експериментална цел или просто са ни открили като подходящ оберт за опити не може да се каже. Те експериментират вероятно с поведенчески модели и форми на социална организация. Всичко, робовладелчеството, феодализма, капитализма и социализма може да са извънземни експерименти. Не знаем дали експериментът се провежда от една или повече извънземни цивилизации. Не знаем дали между тях няма и хора със земен произход дошли от бъдещето, които експериментират със свойте събратя. Но провеждащите експеримента ни държат в изолация и не позволяват на останалите космически цивилизации да контактуват с нас.



Тагове:   НЛО,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 84162
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930