Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2016 15:31 - Вселената - затворена и циклична
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.05.2016 14:08


Възможно е пространството във Вселената да не се разширява, а просто да се върти в затворен обем, като се връща в изходната си точка. Размерът на пространството е ограничен от общата неопределеност на самото пространство. То не е безкрайно, а неопределено. При раждането на Вселената с определена маса, то получава с това съответната определеност, а от там и размери, които не могат да се променят. Пространството е затворено, от него не може да се излезе, иначе ще се наруши изискването за крайност на пространството.
За това когато Големият взрив изтласкал пространството, то започнало да се движи, разширявайки се в затворения обем във всички посоки и се сблъскало със самото себе си в другия край на Вселената, където пространството се затваряло. Тогава движението довело до изкривяване на пространството и то се насочило към изходната точка на Големия взрив. Така от започнало да циркулира, да се върти в затворена форма.

image
Схема на движението на пространството в затворената като пространство Вселена. С червената точка е отбелязан големият взрив. На втората(дясната) рисунка е показана формата на пространството на Вселената след изкривяването му в резултат от движението му.

image
Триизмерен схематичен модел на движението на пространството във Вселената. Дебелите линии представят напречният срез на формата и движението на пространството.Тънките линии показват движението на пространството по повърхнината на сферата(сфероида) или тороида (по повърхнината, а не вътрешния обем, защото пространството е само повърхнината, не и вътрешния обем, както могат да се объркат някои - това е двуизмерно представяне на триизмерно пространство - то е така да се каже извито във формата на сфероид или тороид и се затваря събирайки се само със себе си). Долната схема е на тороидално затворено пространство.

Според Общата теория на относителността, ако космически кораб обикаля във въртяща се Вселена той може да пътува във времето и да се върне назад в миналото. Тъй като Вселената се върти, циркулира в затворено пространство, то може и тук да се случи нещо подобно. Също и материята на Вселената се движи във въртящото се пространство, върти се и тя. Може би също се връща назад във времето в изходно състояние. Така че времето във Вселената може да е циклично, а не линейно и да се връща назад. Така Вселената е затворена във времето, както и в пространството.

Защо се ускорява раздалелечаването на галактиките

Може да има алтернативна хипотеза за наблюдаваното ускоряване на движението на галактиките, което може да се обясни и без отблъскваща сила, космологична константа или тъмна енергия, която да ги отблъсква и раздалечава.
Пространството се движи се заедно с галактиките. Това е факт. Отдалечените галактики се движат със скорост по-голяма от тази на светлината, защото се движи и самото пространство.
Силата на привличане не действа на галактиките и не ги забавя, защото се движи самото пространство и те и него, а не се движат само галактиките.
Ако пространството на Вселената е в затворена сферична(сфероидна) или тороидална форма, то при видимото си разширение, всъщност движението си в нея, като се движи в тази пространствена форма, движещото се пространство ще преминава през разширяващи се или стесняващи се зони взависимост от местоположението в сферата или тороида. В разширяващите се зони пространството ще тече, ще се движи по-бавно поради разширението в напречно направление. В стесняващите се зони движението му ще става по-бързо поради стеснението му в напречно направление.
Това че наблюдаваме ускорение в движението, раздалечаването на галактиките, може да е, защото са преминали средата на Вселената, където е най-широка и навлизат в стесняването, стесняващите се зони. За това виждаме ускоряване в движението на галактиките. Също така ако сме преминали средата на Вселената и се ускоряваме поради стеснението, ние ще наблюдаваме видимо ускорение на раздалечаване на всички галактики, защото тези пред нас ще са с още по-висока скорост и ще се ускоряват повече, а тези след нас ще изостават спрямо нас.

image
Забележете как при движението си във формата на сфероид или тороид пространството претърпява напречно разширение или стеснение поради разширяването и стесняването от формата на пространството - сфероид или тороид. Това води до забавяне или увеличаване на скоростта му на движение.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 84001
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930