Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2015 17:16 - Космически полети
Автор: nlonauka Категория: Други   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако човечеството не овладее далечните космически полети, то е изгубено. Без космически технологии то ще изчерпи ресурсите на планетата си и ще загине. Най-вероятно ще избухне световна война за намалелите суровини. Дори да овладеем близкия космос, ресурсите на Слънчевата система също са ограничени. А и това няма да е лесно. Плазмените и йонните двигатели, с които може да се постигне, изискват на космическия кораб да има цяла електроцентрала. Атомните реактори също са тежки, а те са най-преспективния източник на енергия за космическите полети при съвременното развитие на технологиите. Иначе са нужни големи количества гориво. Единствения вариант е да се разработят леки, компактни и мощни енергоизточници. МОже би свободната енергия и вечните двигатели ще решат проблема. Но това само ще отложи края и няма да ни спаси.
Как могат да се осъществят далечните космически полети. Как може да се преодолеят ограниченията на скоростта на светлината. Възможно е все пак Теория на относителността да не е вярна или да допуска нарушения, но за сега научните изследвания сочат противното.
Първата възможност е пространството да се преодолява с помощта на червейни дупки. Те представляват проходи, тунели в пространството.  Така с изкривяването на пространството то може да се преодолява по по-кратък път. Тъй като няма червейни дупки наблизо, ще се наложи сами да ги създаваме. Някои предлагат за това да се използва магнитно поле, което създава гравитация. Ако е достатъчно мощно то ще изкриви пространството и ще образува червейна дупка. Проблемът е, че толкова мощно поле не е в техническите ни възможности за сега. Остава възможността червейна дупка да се създаде с помощта на концентрирана светлинна енергия. Концентрирането и натрупването на светлината в специални оптични системи е възможно по принцип.
Друга възможност е да се използва ефектът на въртящите се тела. Те завъртат околното пространство и създават подходящо изкривяване на пространството. Така то може да се преодолява по-бързо от скоростта на светлината. Може да си телепортират обекти. Също така може да се създаде двигателна тяга за придвижване на космическите кораби. И тук ще трябва при техническото решение да прибегнем до свелината, тъй като завъртането на телата с толкова големи скорости представлява нерешим технически проблем. Само светлина въртяща се в специални оптични устройства може да ни даде възможност за реализирането на този проект.


Тагове:   НЛО,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nlonauka
Категория: Други
Прочетен: 84019
Постинги: 98
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930